Bu Blogda Modasal Mevzuları, Stil Önerileri, Ünlü Stilleri, Gönlümden Geçenleri Bulacaksınız..Seyre Dalın..

27 Mart 2012 Salı

DR.OETKER / Rulo Pasta



Hafta sonu gene kızlarla beraberdik.Bu seferkiler çocukluk arkadaşlarım,hepimizin çocukluğu birlikde geçti, daha 5-6 yaşındayken evcilik oynamalarımız sonrasında okul çağlarındaki kızsal mevzularımız, en sonunda hepimizin teker teker evlenmesi ve yeni bir hayata geçiş...Öyle çok zaman olmuşki öyle güzel zamanlar geçirmişiz ki geriye dönüp bakınca "ahh ahh" demeden yapamıyorum...Ama her ay toplanarak ve zaman buldukça buluşarak eskiyi aratmamaya çalışıyoruz.Bu toplantımızdada çok güzel ve şık yemeklerle doyduk hatta tıka basa şiştik :) kızımız az marifetli de :)
Bu Rulo pasta Dr. Oetker in hazır Pandispanya Un karışımından yapılmış.Hem yapımı çok kolay hemde inanılmaz lezzetli..özellikle içindeki muzu çikolatayla sıvanmış oldugundan keserken ve yerken çikolata kaplı çıtır bir muz yiyorsunuz. Oldukça başarılı hatta bugüne kadar yediğim en güzel rulo pasta diyebileceğim kadar da iddalı..

Malzemeler:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
400 ml (2 su bardağı) süt
180 g (1,5 su bardağı) Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta
4 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Muz Aromalı Crème Olé
400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Yarım çay bardağı fındık kırığı
2 adet muz

Hazırlanışı:
Çikolatalı sosu 2 su bardağı süt ile pişirin ve arada karıştırarak soğutun. Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş 33x41 cm boyutlarındaki fırın tepsisine dökün. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından alınca temiz bir pişirme kağıdının üzerine ters çevirin ve üstteki pişirme kağıdını çıkartın. Alttaki kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın ve soğutun. Crème Olé'yi 2 su bardağı soğuk sütle çırpın. Ruloyu açıp üzerine sürün. Fındık kırığını serpin. Muzları çikolatalı sosa batırıp pandispanyanın kenarına koyun ve sarın. Rulonun üzerini kalan sosla kaplayın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

3 yorum:

Duygu Senyurek dedi ki...

AYY NASIL CAnIM ÇEKTİİ=)
çekişimin son 2 günü beklerim=)
http://www.duygusenyurek.com/2012/03/ilk-hediyem-giveaway.html
sevgiler

Kuzununannesi dedi ki...

ay olsada yesemmmmmmmmmmmmmmmm

Fashion Mini dedi ki...

kokoss, sen ruloyu boşver hafta sonu yiceklerini düşün cnm :)