Bu Blogda Modasal Mevzuları, Stil Önerileri, Ünlü Stilleri, Gönlümden Geçenleri Bulacaksınız..Seyre Dalın..

22 Mart 2012 Perşembe

Yemeğe Doyamıyacaksınız..


Son dönemde kızlarla toplanmamızı evlerde rutin hale getirdik en az ayda bir kez toplanıyoruz.Bu buluşmalarımızda sürekli yapılan ve artık bir rutiel haline gelen Susamlı Patates'in tarifini paylaşmak istiyorum. Bu yemek bizim en özel tariflerimizden biri sebebi ise Naz'ın annesininden yadigar. Kendisi de mükemmel yapardı.Yapımı çok basit ama öyle lezzetli ki eminim sizde çok beğeniceksiniz.İşin püf noktası has köy tereyağı ile yapılıyor olması keza ben normal marketlerde satılan bilinen markaların tereyağlarıyla yaptığımda tadındaki değişiklik hemen farkedildi.

Malzemeler:
4-5 patates (orta boy borcama)
Tereyağ
Kaşar
Susam
Tuz

Tarifi:
Patatesleri haşlıyoruz, iyice haşlandıktan sonra tereyagımızı kendi arzumuza göre ekliyoruz ve ezici ile pürüzsüz olucak şekilde eziyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Genişçe bir borcama ezdiğimiz patateslerin önce yarısını döküp üstüne rendelenmiş kaşarlarımızı ekliyoruz ve geri kalan patatesleri üzerine döküp üstünü düzleştiriyoruz.(önemli bir nokta da patatesin borcamdaki kalınlığı,çok kalın olmayacak maximum 1,5 parmağı geçmemeli) En sonunda patatesin üstünü kaplıyacak şekilde susamı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında susamlar koyulaşana kadar pişiriyoruz ve en önemlisi sıcak servis ediyoruz. (ben kaşarı patatesleri ezerken terağıyla birlikte ekleyerek denemiştim ama orjinal tarifde arasına döküyoruz)
Görselde arkadaki tarifleride daha sonra ekliyeceğim, çok iştah açıcılar :) onlar için biraz daha beklemeniz gerekicek..

Hiç yorum yok: