Bu Blogda Modasal Mevzuları, Stil Önerileri, Ünlü Stilleri, Gönlümden Geçenleri Bulacaksınız..Seyre Dalın..

30 Mart 2012 Cuma

İçsel Mevzular/ Vol.2


İnsan bazen herşeyden bunalırda gitmek ister ya ozaman en güzel kaçış yolu kendini sahilde bir şezlongda dalga sesiyle dinlenirken hayal etmektir.Halbuki sıcakdan kavrulurken nasıl da rahatladığını düşünür insan :) Kurtarıcı bir öğedir yazı düşlemek. 2011 Eylül ayı benim için böyle bir dönemdi Benim için büyük önemi olan bir sınava hazırlanırken aynen bende böyle düşünüyordum.Neyse ki herşey çok olumlu gelişti ve şuan bende bu stresden eser kalmadı. Paylaştığım resimde bu dönemde Ankara'ya giderken uçakdan çekilen bir kare..

Rustik Tonlar


Baharın kendini tamamen hissettirdiği bu günlerde bu tonlar bende kasvetden ziyade beğeni oluşturdu..Şapkası, ayakkabısı ve pantolonu aynı renk tonlarında olmasına reğmen hoş bir görüntü oluşturmuş..

Etro 2012 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu


İmzası kabul edillen şal desenini yeni koleksiyonunda toprak tonlarıyla buluşturan Etro, Beymen.com'da bizleri bekliyor.Bu koleksiyon tamda benim sevgiliye göre bayılıyor bu desenlere :)

29 Mart 2012 Perşembe

Miu Miu S/S 2012 Campaign








Miu Miu'nun bu koleksiyonu pek canlı moda çekimlerindeki aksesuarlar, saçlardaki güllerede ayrıca dikkat çekmek istiyorum, çok şeker duruyor..Tabi asıl konumuz olan çantalarda gayet güzel..Değişik bir çekim olmuş..

İçsel Mevzular / Vol.1


Günlerden perşembe Mart sonu benim içimde duygularında sonu, kafa bir dünya karmaşalar beynimde cirit atıyor, sıkıntı bastı, içimden yüzlerde minik bayan çığlıklar atıyor, karar veremiyorum bıktım bu kararsızlıkdan..birşeyler güzel giderken başka şeyler düşünmeli mi? Tam da işte aradığım bu derken gene gel gitler mi yaşamalıyım..Ben hep bir şeylere karar mı vermek zorundayım? bukadar düşünmek zorunda mıyım?Gene bir karar aşaması mini gene kararsız..neyse ki eşim,dostlar ve ailem yanımda şükretmeliyim.....

28 Mart 2012 Çarşamba

Sizce?



Bu resim size nereyi çağrıştırıyor :) Dün Kelebeğin Gözünden'le burası üzerine uzun bir sohbet yaptık,kendisi bu hafta sonu orda olucakmış bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım ve içimde güzel bir post hazırlama isteği oluştu.. çokk yakında tüm detayları ve yemekleriyle :))

Deneme / Vol.1



Yapı olarak yeni birşeyler keşfetmeye bayılırım ki arkadaşlarım bunu bilir..Bundan dolayıda piyasaya yeni çıkan ürünleri hemen alır denerim yada daha önce denemediğim ne varsa mutlaka eninde sonunda testimden geçer. Sevgili eşim bir salep sever bende bir çikolata düşkünü olarak Dr.Oetker'in Expres salebi ve sıcak çikolatasını denemeden olmazdı. Su ile hazırlanan salep ve sıcak çikolata benim testimden geçemedi malesef..Su ile olduğundan mıdır bilmem ama tadları çok yavan geldi bana,belki aranızda beğenenler olmuştur. Peki ben ne öğrendim paket üzerinde su ile hazırlayın yazsa bile yine de sütden vazgeçilmeyeceğini :) belki ozaman tadı daha güzel olabilir diye düşünüyorum..

27 Mart 2012 Salı

Yepisyeni Ciciler..

Resimde gördüğünüz kıyafetler çok sevdiğim bir arkadaşım tarafından yapılıyor.Bu konularda çok yenilikçi ve başarılıdır.Hepsini kendi dikiyor ve hazırlıyor. Eğer ilgilenenler olursa bana yorum yazmaları yeterli :)
Bedenler 36-38 beden ve fiyatlarıda 30TL - 40TL...

















DR.OETKER / Rulo Pasta



Hafta sonu gene kızlarla beraberdik.Bu seferkiler çocukluk arkadaşlarım,hepimizin çocukluğu birlikde geçti, daha 5-6 yaşındayken evcilik oynamalarımız sonrasında okul çağlarındaki kızsal mevzularımız, en sonunda hepimizin teker teker evlenmesi ve yeni bir hayata geçiş...Öyle çok zaman olmuşki öyle güzel zamanlar geçirmişiz ki geriye dönüp bakınca "ahh ahh" demeden yapamıyorum...Ama her ay toplanarak ve zaman buldukça buluşarak eskiyi aratmamaya çalışıyoruz.Bu toplantımızdada çok güzel ve şık yemeklerle doyduk hatta tıka basa şiştik :) kızımız az marifetli de :)
Bu Rulo pasta Dr. Oetker in hazır Pandispanya Un karışımından yapılmış.Hem yapımı çok kolay hemde inanılmaz lezzetli..özellikle içindeki muzu çikolatayla sıvanmış oldugundan keserken ve yerken çikolata kaplı çıtır bir muz yiyorsunuz. Oldukça başarılı hatta bugüne kadar yediğim en güzel rulo pasta diyebileceğim kadar da iddalı..

Malzemeler:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
400 ml (2 su bardağı) süt
180 g (1,5 su bardağı) Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta
4 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Muz Aromalı Crème Olé
400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Yarım çay bardağı fındık kırığı
2 adet muz

Hazırlanışı:
Çikolatalı sosu 2 su bardağı süt ile pişirin ve arada karıştırarak soğutun. Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş 33x41 cm boyutlarındaki fırın tepsisine dökün. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından alınca temiz bir pişirme kağıdının üzerine ters çevirin ve üstteki pişirme kağıdını çıkartın. Alttaki kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın ve soğutun. Crème Olé'yi 2 su bardağı soğuk sütle çırpın. Ruloyu açıp üzerine sürün. Fındık kırığını serpin. Muzları çikolatalı sosa batırıp pandispanyanın kenarına koyun ve sarın. Rulonun üzerini kalan sosla kaplayın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

26 Mart 2012 Pazartesi

Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti !



Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havafa alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti.

Şimdi nerden çıktı bu diyeceksiniz, eminim herkes bu şiiri hatırlıyordur. Benim ortaokul yıllarımda belkide ilk ezberlediğim şiirdi..O dönemde en yakın arkadaşımın annesi Edebiyat öğretmenimizdi. Onun sayesinde edebiyata merak salmıştım.3-4 gündür erken gelen bahar havasıyla tamda içimiz açılmışken tekrardan havanın bugün kasvetlere bürünmesini sindiremedim (birkaç gün daha hava böyle devam edicekmiş) ve birden bu şiir döküldü ağzımdan..

Minik ikoncan



Benim tatlı yeğenim minik ikoncan olmaya aday..Kendi giydiklerini beğenmeyip annesine hasetle bakıp "sen benden güzel olmuşsun" diyecek kadar bilmiş, allı, pullu, taşlı özellikle barbie li desenler görünce mağaza içinde elinden bırakmadan gezen ardından da annesine dayatmada bulunan minik prensesim benim. Yeni oxfordlarına bayıldım ve paylaşmadan geçemiyeceğim..Büyük numarası olsa benden de kaçmazdı ama malesef ZARA sadece bu minik bayanlara çalışmış :)

...İPEKYOL AYAKKABI...



İpekyol kendi ayakkabını seçme fırsatını bizlere sunuyor.
Hürriyet Aile de 23 Mart 2012 - 20 Nisan 2012 tarihleri arasında bu adresde yer alanan ayakkabılardan dilediğinizi seçebilirsizni ve en çok linki paylaşılan kişiye her hafta seçtiği ayakkabı hediye ediliyor.Benim favorim yukarı resimdeki ayakkabı.Haydi bayanlar tık tık...

Trendy



Mint yeşili kesinlikle bana iyi gelior, bu ojeyi sürdüğümde resmen içim açılıyor..Bu sene bol bol tırnaklarda kıyafetlerde görebileceğiz..Yazın habercisi bu trend kaçırmayın derim ;)

Hediye Zamanı


Sevgili Bir Dilim Portakal blogunda güzel bir çekilişe yer vermiş, ben ayakkabıları çok beğendim katılmak için birdilimportakal.blogspot.com

25 Mart 2012 Pazar

Çiçek Açtık..


Beyonce'un bu halini çok sevdim, sıkı bir beyonce fanıyım giydiklerini takip ederim özellikle bu senenin tavan yapmış çiçek desenli pantolonlarından birini giyince sizinle paylaşmadan duramadım.Yüksek bel pantolon şık bir kemer ve siyah bir gömlekle bence gayet şık bir kombin olmuş. Dikkatleri kemerine çekmek istiyorum.Bayıldıım..Bu tarz kombinler için adres HM diyorum.Bu sene bolca bu tarzda pantolon ve etek bulabilirsiniz.

24 Mart 2012 Cumartesi

Htc Sensation XL? Yoksa Samsung SII?




Gene telefon sorunsalı ile karşınızdayım hatırlıyorumda 2 sene önce sizden telefon konusunda yine yardım istemiştim. Şimdi yine aynı durumdayım, malum doğumgünüm sebebiyle sevgili(kendileri 4 senelik canım aşkım eşim olur) bana telefon bulma telaşında ve benden de beğendiklerimi söylememi bekliyor. Kendisi HTC Sensation ve Samsung SII arasında kalmış.Henüz çevremde SII kullanan görmedim ama HTC'yi bizzat denedim değişik bir tarzı var,çok işlevsel bir telefon gerçi telefon demeye bin şahit lazım bildiğiniz mini bilgisayar :) Aslında aklımda bu kadar uç telefonlar yok ama malum benim sevgili elektronik düşkünü gözü yükseklerde :) Gerçi buaralar portatif bir fotoğraf makinası arayışındaydım şuanda kullandığım makinam devasa boyutlarda taşıma ve kullanım açısından daha ufağına ihtiyacım var.Bu telefonlardan herhangi birini alırsam fotoğraf makinası ihtiyacımda ortadan kalkıcak bende bu düşünceye sıcak bakmaya başladım.Var mı fikri olan :)

İki renk Ojeler..




Bu aralar yazında gelmesiyle renkli ve simli ojelere yönelişim artıyor. Geçen sene simli oje asla kullanmam diyen ben bu sene özellikle kozmetikçilere gidip birkaç tane aldım.Bu seferki ojemiz geçen haftadan kalma Pastel 16 ve Gloden Rose 78 numaralardan oluşuyor.Denemenizi şiddetle tavsiye edirim gören herkesin dikkatini çekti. ;) Sizce nasıl..

23 Mart 2012 Cuma

Kremalı Mantar Soslu Makarna



Bu tarifin hem yapılması çok kolay hemde süre açısından çok kısa zamanda hazır hale geliyor.Ben üşenipde yemek yapmadığım akşamlarda ve misafirlerime birçok kez yaptım ve tadan herkese ayrı ayrı tarif verdim. Herkes tarafından beğenilen bir lezzet.Aranızda deneyipde benimle aynı düşüncede olanlar eminim vardır.

Malzemeler:
1 pk. büyük kesme makarna
1 pk. kremalı mantarlı hazır çorba
Ya da kremalı tavuk çorbası
Yarım tavuk göğüs eti
Tuz,karabiber
Üzeri için rendelenmiş kaşar

Tarifi:
Makarnamızı ve tavuk etlerimizi ayrı ayrı kaplarda haşlıyoruz, başka bir kapda hazır çorbamızı 3,5 su bardağı su ile hazırlamaya başlıyoruz.(Normalde paketlerin arkasında 5 bardak su yazar biz koyu kıvamda sos gibi bir çorba elde etmek istediğimizden 3,5 isteğe göre 4 bardakda olabilecek şekilde hazırlıyoruz).Haşlanan tavuklarımızı didikliyoruz.Makarnamızı süzüyoruz. Genişçe bir borcama önce makarnaları sonra haşlanan tavukları, sos olarak kullanacağımız çorbamızı ve tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. (İstersek közlenmiş kırmızı biberleri ince ince keserek ekleyebiliriz çok lezzet katıyor).Üzerine rendelenmiş kaşarları ekliyoruz.Tüm malzemeler pişmiş olduğundan önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında
kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz ve sıcak servis ediyoruz.

Loreal Concentrated Lash Boosting Serum



Loreal'in bu kirpik besleyici serumunu yeni kullanmaya başladım, henüz tam olarak bir faydasını görmedim fakat araştırdığım kadarıyla bu serum sayesinde kirpiklerinizin sayısında gözle görülür şekilde artış ve 4 hafta sonra kirpik dökülmesinde azalma gözleniyormuş.Bana eskiden kullandığımız şeffaf maskaraları hatırlatıyor tabi bunun özelliği besleyici olması.Ayrıca fırça kısmı eğimli buda kullanım açısından büyük kolaylık sağlıyor.Şu anda test aşamasındayım bakalım sonuç ne olucak.

22 Mart 2012 Perşembe

Yemeğe Doyamıyacaksınız..


Son dönemde kızlarla toplanmamızı evlerde rutin hale getirdik en az ayda bir kez toplanıyoruz.Bu buluşmalarımızda sürekli yapılan ve artık bir rutiel haline gelen Susamlı Patates'in tarifini paylaşmak istiyorum. Bu yemek bizim en özel tariflerimizden biri sebebi ise Naz'ın annesininden yadigar. Kendisi de mükemmel yapardı.Yapımı çok basit ama öyle lezzetli ki eminim sizde çok beğeniceksiniz.İşin püf noktası has köy tereyağı ile yapılıyor olması keza ben normal marketlerde satılan bilinen markaların tereyağlarıyla yaptığımda tadındaki değişiklik hemen farkedildi.

Malzemeler:
4-5 patates (orta boy borcama)
Tereyağ
Kaşar
Susam
Tuz

Tarifi:
Patatesleri haşlıyoruz, iyice haşlandıktan sonra tereyagımızı kendi arzumuza göre ekliyoruz ve ezici ile pürüzsüz olucak şekilde eziyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Genişçe bir borcama ezdiğimiz patateslerin önce yarısını döküp üstüne rendelenmiş kaşarlarımızı ekliyoruz ve geri kalan patatesleri üzerine döküp üstünü düzleştiriyoruz.(önemli bir nokta da patatesin borcamdaki kalınlığı,çok kalın olmayacak maximum 1,5 parmağı geçmemeli) En sonunda patatesin üstünü kaplıyacak şekilde susamı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında susamlar koyulaşana kadar pişiriyoruz ve en önemlisi sıcak servis ediyoruz. (ben kaşarı patatesleri ezerken terağıyla birlikte ekleyerek denemiştim ama orjinal tarifde arasına döküyoruz)
Görselde arkadaki tarifleride daha sonra ekliyeceğim, çok iştah açıcılar :) onlar için biraz daha beklemeniz gerekicek..

ZIMBALI LOUFER




Bu sene ayaklarda en çok görebileceğimiz model Louferlar...Kesinlikle çok rahat olduklarına eminim, benim de Deichmann da görüp beğendiğim hatta bizzat deneyip rahatlığını onayladığım fakat almakdan son anda vazgeçtiğim leoparlı modeli çok şık, (almayıp sonradan deli gibi numarasını bulmak için uğraştığım :) ) fakat henüz numarasını bulabilmiş değilim. Şimdiden birçok ünlünün ayağında görebiliriz.Özelliklede Christian Louboutin'in bu zımbalı modeli ünlüler arasında en çok tercih edilenler arasında..


Hatta taklitlerinide bulmak çok kolay.(Steve Madden)

21 Mart 2012 Çarşamba

Rengarenk..





Pastelin magnetic ojelerini yeni keşfediyorum,çok orjinal gözüküyor henüz denemedim fakat en kısa sürede denemek için alıcağım. Buaralar yeni favorim Pastel ojeleri hafta sonu 4 yeni renk daha aldım :) en kısa zamanda sizlerle paylaşacagım.. Pastel neon ve çatlayan ojeleri ile bir çok seçenek sunuyor , bu yaz tırnaklar yine rengarek olucak..